Afwerking laminaat

Geplaatst in: Geen categorie | 0

Een van de belangrijkste zaken bij het plaatsen van de vloer is de afwerking. Vaak zijn het de details die in het oog springen en een goede afwerking zorgt dus voor een mooi eindresultaat.

Afwerking laminaat bij de murenmuurplint
Uiteraard is er een uitgebreid scala een plinten verkrijgbaar bij de laminaatvloeren van Saffier. Bij alle vloeren zijn passende plakplinten en overzetplinten verkrijgbaar. Het totale kleurenassortiment bestaat uit ruim 50 houtdessins, dus er kan ook gekozen worden voor een kleur die hetzelfde is als het meubilair in plaats van hetzelfde als de vloer. Daarnaast zijn er ruim 15 modellen overschilderbare plinten verkrijgbaar waar u zelf een gewenste kleur aan kunt brengen die past bij uw interieur en de garantie geeft op een persoonlijke afwerking.

kozijnplint

 

Laminaat rondom deuren en kozijnen
Voor de afwerking van laminaat rondom deuren en kozijnen zijn ook passende oplossingen. Kozijnplinten die exact passen rondom de meest verkochte deurkozijnen zijn standaard in een twaalftal kleuren verkrijgbaar bij de dealers van Saffier laminaat. Ook zijn er rozetten voor rondom (verwarmings)buizen verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren. Er zijn eiken, beuken en esdoorn rozetten van echt hout of kunststof rozetten in verschillende houtkleuren.

Vraag voor de afwerking rondom bijvoorbeeld pilaren ook gerust eens naar de flexibele profielen die leverbaar zijn om te zorgen voor een prachtig resultaat bij elke vloer.

 

laminaat-op-de-trap

Laminaat op de trap leggen
Ook op de trap kan laminaat geplaatst worden om zo eenheid en rust te creëren rondom de overgang naar de volgende verdieping. Er zijn speciale trapprofielen verkrijgbaar waar het laminaat zowel in horizontale als verticale richting in aangebracht kan worden, waardoor de trap overgaat in de vloer.

De laminaatvloeren van Saffier vallen in de R9 klasse wat betekent dat ze voldoende stroef zijn om op de trap geplaatst te kunnen worden, daarnaast zijn er verschillende soorten profielen verkrijgbaar om de stroefheid nog te verhogen, of kan er gewerkt worden met Tree Tred traptreden om de trap nog verder af te werken.

 

                                                      Laminaatvloer rondom het keukenblok afwerken
laminaat-in-de-keukenDoor de sterkte van het Saffier laminaat kunnen alle collecties ook moeiteloos in de keuken worden geplaatst. Verwijder bij het leggen van de laminaatvloer de plint onder het keukenblok en leg het laminaat tot 1 cm van de stelpoten van de keuken. Zorg dat het laminaat daar de ruimte heeft om uit te zetten en plaats de stelpoten niet op het laminaat, want het gewicht van het keukenblok belemmert de laminaatvloer in het uitzetten en krimpen.

Na het leggen van de laminaatvloer kan de plint ingekort worden en weer op het laminaat geplaatst worden, voor het vochtdicht afwerken van de naad tussen het laminaat en de keukenplint is er bij de Saffier laminaatvloer siliconenkit van Ottoseal® in alle houtdecors verkrijgbaar.

 

Overgang tussen laminaat en andere vloerenlaminaat-natuursteen
Ook voor de overgang van bijvoorbeeld laminaat naar natuursteen of andere vloerbedekkingen zijn er uiteraard profielen verkrijgbaar die het hoogteverschil overbruggen, ook deze overgangsprofielen zijn er in verschillende decors. Voor de afwerking van uitzettingsvoegen in de deuropening, of andere afwerkingen tussen het laminaat en een ander oppervlak dat dezelfde hoogte heeft, zijn er dilatatieprofielen verkrijgbaar.

Ook zijn er nog eindprofielen om de vloer af te werken in speciale situaties zoals bij een schuifpui of een convectorput.

 

kit laminaatLaminaatkit
Laminaat afwerken bij de deurpost, verwarmingsbuis of een rondlopende muur. Er zijn voldoende gevallen denkbaar waar het afwerken van de vloer met een plint niet altijd even fraai is. Om deze reden is er laminaatkit op de markt in verschillende houttinten, zodat de voegen op die manier mooi afgewerkt kunnen worden. Wel is het erg belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt, wanneer je namelijk de uitzettingsvoeg vol laat lopen met laminaatkit, dan vormt deze kit een massa die het uitzetten van de vloer belemmert. Neem maar eens een bolletje kit van 1cm dik tussen twee vingers en probeer deze plat te drukken, dat gaat niet.

Voeg voorbereiden met schuimslang
Om te garanderen dat de vloer kan blijven uitzetten mag er derhalve maar een dunne laag laminaatkit of color sealant aangebracht worden aan de bovenzijde van de voeg. Om deze aan te kunnen brengen moet er een schuimslang (in de vakhandel Filler Twine genoemd) aangebracht worden tussen de vloer en de muur (of verwarmingsbuis).

Deze schuimslang kan wel makkelijk ingedrukt worden doordat deze van zacht schuimmateriaal gemaakt is. Dit garandeert dat de vloer gewoon kan blijven leven en dat deze dus niet omhoog kan komen na verloop van tijd.Laminaatkit

Afwerken met laminaatkit
Op deze Filler Twine kan dan een dunne laag laminaatkit (color sealent genoemd) aangebracht worden om de voeg weg te werken en deze in een kleur passend bij de laminaatvloer af te werken. Op deze manier zijn bijvoorbeeld oude deurposten of rondingen mooi af te werken.

De kit kan na verloop van tijd enigszins inzinken, dus het is raadzaam deze bij het opvullen een fractie boven de vloer uit te laten steken en pas na enkele weken met een mesje af te snijden ter hoogte van de toplaag van de laminaatvloer zodat deze dezelfde hoogte krijgt.