Dilatatieprofiel laminaat

Geplaatst in: Geen categorie | 0

Bij het leggen van laminaatvloeren is het belangrijk dat de vloer rondom genoeg ruimte om uit te kunnen zetten. Het kernmateriaal van Saffier laminaat bestaat uit een HDF-plaat. HDF staat voor High Density Fibres en deze plaat bestaat dus uit onder zeer hoge druk samengeperste houtvezels, wat betekent dat het een product is en blijft dat reageert op het klimaat in de ruimte waar de vloer gelegd is. Dit betekent ook dat er plaatsen zijn waar er een uitzettingsvoeg of dilatatie moet worden aangebracht in de vloer. Dit geldt voor alle deuropeningen en voor grote laminaatoppervlakken. Om er voor te zorgen dat er geen spanningen op de vloer komen die de vloer beschadigen is het zaak dat de vloer op deze plaatsen opgedeeld wordt in meerdere oppervlakken die afzonderlijk van elkaar kunnen uitzetten.

Groot vloeroppervlak
De laminaatvloeren van Saffier mogen tot een maximale grootte van 100m² gelegd worden, waarbij de maximale lengte waarover gelegd mag worden 12 meter bedraagt en het laminaat niet doorgelegd mag worden van de ene ruimte naar de andere. Bij het leggen van grotere oppervlakken kan de vloer bij het uitzetten zijn spanning niet goed kwijt en kan er dus spanning op de vloer komen te staan.

dilatatie profiel

Profiel voor uitzettingsvoeg

Voor de afwerking van de voeg zijn er dilatatieprofielen beschikbaar in standaardkleuren als zilver, brons en edelstaal, maar er zijn ook profielen met bijvoorbeeld een eiken afwerking om zo bij elke vloer een mooie en passende afwerking te creëren. Vraag bij de Saffier dealer eens naar een waaier met de profielkleuren en laat u verassen hoe mooi een dilatatievoeg afgewerkt kan worden.

Voor plaatsen waar de twee verschillende vloersoorten bij elkaar komen (bijvoorbeeld een tegel- en laminaatvloer) zijn er ook overgangsprofielen die het hoogteverschil kunnen overbruggen, uiteraard zijn ook deze profielen leverbaar in de verschillende decors.