Is goedkoop laminaat duurkoop?

Geplaatst in: Geen categorie | 0

Zoals met veel artikelen is laminaat ook verkrijgbaar in vele soorten, maten, maar vooral ook prijzen. Het nadeel hierbij is dat je aan het decor van een monsterbord moeilijk kunt beoordelen wat de kwaliteit van het laminaat is. Een eerste stap om de consument daarbij te helpen zijn de gebruiksklassen, die door de Europese laminaatproducteten geïntroduceerd zijn. Aan de hand van die laminaatklassen is het mogelijk te bepalen voor welke ruimte een laminaatvloer geschikt is.

Zoals we al uitgelegd hebben op onze pagina over laminaat vergelijken zijn er een aantal punten waarop je laminaat kunt vergelijken door te kijken naar de opbouw en productiemethode.

Laminaat leggen

De kwaliteit van laminaat is ook mede bepalend voor het leggemak. Een vloer met slechte pasvorm of een hoge vochtgevoeligheid kan ervoor zorgen dat de panelen niet goed in elkaar gaan of dat de klikverbinding onder druk komt te staan. Hierdoor kan het leggen veel tijd in beslag nemen en kan het zelfs zijn dat na het leggen er naden te zien zijn tussen de panelen. Naden in de laminaatvloer zijn niet alleen jammer voor de uitstraling van de vloer, het zijn eveneens plaatsen waar vocht in de vloer kan dringen en waar vuil zich kan ophopen.

Goedkoop laminaat kopen

Middels goede scholing kunnen laminaatdealer samen met de klant kijken en bepalen wat het ideale laminaat is voor elke situatie. Ook kunnen zij helpen door een betaalbare oplossing te zoeken die toch een kwaliteit en lange levensduur van de vloer verzekert.

Zorg er dus voor dat u alleen laminaat kiest met een open en duidelijke communicatie over wat wel en niet onder de garantie valt. Kijkt u eens op onze dealer pagina voor een overzicht van erkende Saffier laminaatdealers.

Goed laminaat hoeft niet duur te zijn als je ervoor zorgt dat je weet waar je op moet letten bij het bepalen van de kwaliteit.