Laminaat en formaldehyde

Geplaatst in: Geen categorie | 0

Het onderwerp is minder actueel dan pakweg 15 jaar geleden, maar nog steeds komt nog wel eens de vraag naar voren of laminaat formaldehyde afgeeft.

Formaldehyde is bij de meeste mensen vooral bekend vanwege de waarschuwingen op pakjes sigaretten en werd met name in de jaren ‘ 80 en begin jaren ‘ 90 veelvuldig als bindmiddel toegepast bij de productie van MDF en spaanplaat. Vanwege de hoge afgifte van formaldehyde in sommige producten is er toen een normering ingevoerd voor de afgifte van formaldehyde in plaatmaterialen.

Alle laminaatvloeren van Saffier voldoen ruimschoots aan de E1 norm en zijn daarmee uitermate geschikt voor mensen die last hebben van bijvoorbeeld astma of een allergie. Door het poriëenvrije oppervlak van de vloer neemt deze ook geen stof op en kan vuil en stof dus meteen van de vloer verwijderd worden zonder dat er vuil vastgehouden wordt door de vloer.

Het schoonmaken van een laminaatvloer is heel snel en eenvoudig te doen en de vloer heeft geen verder onderhoud nodig ter bescherming, producten die een laag achterlaten zijn zelfs af te raden omdat de slechte hechting op de toplaag zorgt voor snelle streepvorming en glansverschillen op de vloer.