Laminaat knippen of zagen

Geplaatst in: Geen categorie | 0

Het professionele kliksysteem van het Saffier laminaat zorgt ervoor dat het laminaat heel makkelijk te leggen is. Er is geen aanslagblok meer nodig omdat het laminaat onder een hoek in elkaar geklikt wordt. Dit neemt niet weg dat er laminaatgereedschap is dat het leggen nog verder kan vereenvoudigen.

 

laminaatknipperIs het voordeliger om laminaat te knippen dan te zagen en wat is de levensduur van een laminaatschaar of laminaatknipper?

Het antwoord is eigenlijk afhankelijk van de regelmaat waarmee je laminaatvloeren legt. Als je eens in de tien jaar een laminaatvloer legt in je eigen huis en al een decoupeerzaag in huis hebt is de aanschaf van een laminaatschaar niet voor de hand liggend.

Voor mensen die regelmatig laminaatvloeren leggen is het echter zeker de overweging waard en kan een laminaatknipper ideaal zijn. Het zorgt ervoor dat laminaat eenvoudig doorgeknipt kan worden. Naast het feit dat het veel schoonmaakwerk scheelt omdat er geen stof vrij komt zoals bij het zagen, levert het vaak ook nog veel tijdwinst op, omdat de laminaatschaar neer gezet kan worden op de plaats waar hij nodig is en er dus niet steeds op en neer gelopen hoeft te worden. Bijkomstig voordeel is dat er zo ook geen stof onder de vloer of tussen het kliksysteem terecht komt.

 

Hoe lang gaat de laminaatschaar mee?
De levensduur van een laminaatknipper is afhankelijk van de kwaliteit. Bij stabiele apparaten zoals de Magnum laminaatsnijders is er sprake van zeer robuuste apparaten die tientallen jaren mee kunnen gaan. Alleen het mes moet regelmatig vervangen worden om een snel resultaat te blijven garanderen. Bijkomend voordeel van een stabiele knipper is de stevige aanslag en ondergrond, waardoor de laminaatpanelen altijd mooi recht en haaks afgesneden worden. Verder zijn er ook zowel een verstekschaar voor plakplinten als een schaar voor overzetplinten, zodat ook het plaatsen van plinten vakkundig op een snelle manier kan gebeuren.

 

Geen zaag meer nodig?
Hoe handig een laminaatschaar ook is, er blijven situaties waarbij een zaag toch nodig blijft, zoals bij het leggen van de laatste rij waarbij de panelen in lengte-richting doorgezaagd moeten worden en bij specifieke objecten zoals verwarmingsbuizen en deurposten. In deze gevallen moet er meer gebeuren dan het haaks doorknippen van een paneel en een goede decoupeerzaag blijft dus belangrijk laminaatgereedschap bij het leggen.