Laminaat op vloerverwarming

Geplaatst in: Geen categorie | 0

Laminaat op vloerverwarmingSaffier laminaat kan geplaatst worden op warmwater vloerverwarming, ook als dit de hoofdverwarming is. Wel dient er rekeing te worden gehouden met een aantal zaken.

Plaatsen van de vloerverwarming.
De verwarmingselementen moeten ingegoten zijn in de basisvloer en minimaal 3cm onder het oppervlak van deze ondergrond liggen.

De vloerverwarming dient VOOR het leggen van de laminaatvloer volgens het opwarmprotocol van de verwarmingsinstallateur getest en opgewarmd te zijn.

Het restvocht mag nooit meer dan 1,5% (CM-meting) zijn in een betonvloer en nooit meer dan 0,2% in een anhydrietvloer.

Leggen van de laminaatvloer
Tijdens het leggen van het laminaat moet de vloerverwarming volledig uit staan, de temperatuur van de ondergrond mag voor het leggen, tijdens het leggen en de eerste 24 uur na het leggen niet boven de 18 graden Celsius zijn.

Voor het leggen van het laminaat dient een dampscherm (minimaal 0,2mm) aangebracht te worden. Vervolgens dient een juiste ondervloer gekozen worden met een lage warmteweerstand. De warmtedoorlaatweerstand van het totaal (laminaat+ondervloer) mag maximaal 0,15 m²K/W bedragen. De verschillende Saffier-collecties hebben afhankelijk van hun dikte een warmtedoorlaatweerstand van 0,054 tot 0,057 m²K/W, wat betekent dat de toe te voegen ondervloer een maximale doorlaatweerstand van 0,09 m²K/W mag hebben.

Het gebruik van de vloerverwarming
Zet de vloerverwarming de eerste 24 uur na het leggen van de laminaatvloer niet aan, de eerste week moet de verwarming op een lage temperatuur (16-20 graden Celsius) gezet worden.

Verhoog of verlaag de temperatuur nooit met meer dan 5 graden C per dag, de oppervlaktetemperatuur mag nooit boven de 28 graden Celsius komen.

Kijk voor aanvullende eisen met betrekking tot systemen die eveneens koelen ook bij laminaat op vloerkoeling.