Laminaat vergelijken

Geplaatst in: Geen categorie | 0

Bij de vergelijking van verschillende soorten kliklaminaat zijn er enkele zaken van belang.

Kliksystemen laminaat

Bij het vergelijken van klikverbindingen wordt vaak gekeken naar het gemak waarmee de vloer gelegd kan worden. Waar bij sommige kliksystemen een aanslagblok en beschermende handschoenen nodig zijn om de vloer te leggen, kan het kliksysteem van Saffier laminaat eenvoudig onder een hoek in elkaar gestoken worden, zonder dat daarbij enige kracht of inspanning nodig is. Hierdoor is het snel een eenvoudig te plaatsen.

Sterkte van de klikverbinding
Van groot belang voor de levensduur van de vloer is ook de trekkracht waartegen de klikverbinding bestand is. Wanneer het Saffier laminaat goed in elkaar geklikt is, krijg je bij normaal gebruik geen naden in de vloer. Ook niet na jarenlang gebruik. Dit geeft dus de garantie dat het laminaat ook na verloop van jaren dezelfde mooie uitstraling zal behouden en dat de strakke vormgeving behouden blijft.

Is laminaat bestand tegen vocht?

Naast de trekweerstand is de levensduur van kliklaminaat ook afhankelijk van de mate waarin de verbinding bestand is tegen indringend vocht. Waar een jaar of tien geleden nog veel angst bestond voor vochtproblemen bij kliklaminaat, omdat vocht in de naden in kan dringen, is het tegenwoordig volkomen vanzelfsprekend dat laminaat geleverd wordt met een kliksysteem. Omdat de voeg tussen de laminaatpanelen niet meer beschermd wordt door een watervaste lijm, kan vocht vrij indringen in de naden van de vloer. Natuurlijk blijft het daardoor van belang dat water op de vloer meteen verwijderd wordt.

Bij Saffier laminaat wordt gebruikt gemaakt van een HDF-plaat met een hoge vochtresistentie. In de naden is een extra impregnering aangebracht, zodat vocht minder snel in het HDF kan indringen. Op deze manier worden zwellingen in de laminaatvloer voorkomen.

Let bij het vergelijken van laminaatvloeren op de dichtheid van het gebruikte dragermateriaal en de extra beschermingsmaatregelen die de producent heeft aangebracht om opzwellende naden in het laminaat te voorkomen.

 

toplaag laminaatToplaag
De kwaliteit van laminaat wordt uitgedrukt in gebruiksklassen. Een belangrijk onderdeel van de bepaling van de kwaliteit van een laminaat hangt samen met de slijtwaarde van de toplaag, die uitgedrukt wordt in AC-waarden. Laminaat moet een bepaalde AC-waarde halen om in een gebruiksklasse ingedeeld te mogen worden. Deze AC-waarde wordt gemeten door middel van de tabertest. Hierbij rijdt er een wieltje met schuurpapier rondjes over het laminaatoppervlak en wordt er gemeten bij hoeveel omwentelingen het laminaat doorgesleten is.
Saffier laminaat heeft een DPL (Direct Pressure Laminate) toplaag, bestaand uit een decorpapier en een melamine slijtlaag. Het decorpapier is een fotokopie van bijvoorbeeld een houtdecor en zorgt voor een natuurgetrouwe afbeelding die bijna niet van echt te onderscheiden is. De slijtlaag van alle Saffier collecties is projectgeschikt (klasse AC3 of hoger).

 

Kernmateriaal 
De basis van een laminaatvloer is het kernmateriaal of de drager. Saffier Laminaat heeft geen MDF en spaanplaat drager, maar werkt alleen met HDF (High Density Fibres) dat een hogere dichtheid heeft waardoor het ongevoelig is voor indrukken van bijvoorbeeld kasten, keukens of andere meubels met een hoge puntbelasting zoals een pianovleugel.

 

Tegenlaag
Saffier werkt met een tegenlaag die hetzelfde gewicht heeft als de bovenlaag zoals alle laminaatleveranciers dat doen. Maar daarnaast werkt Saffier met een tegenlaag die ook gedrenkt is in melamine waardoor het dezelfde dichtheid heeft als de toplaag en de panelen dus niet krom trekken.

 

laminaat prijsvergelijk

Vergelijk laminaat op prijs

Naast kwaliteit speelt bij het vergelijken van laminaatvloeren uiteraard voor veel mensen ook de prijs een belangrijke rol.
Saffier heeft een collectie opgebouwd die niet naar alleen prijs of kwaliteit is gevormd, maar die voor elke situatie de beste prijs-kwaliteitsverhouding oplevert, zodat u voor een lage prijs heel lang kunt genieten van een vloer. Dit wordt weerspiegeld in de lange garantietermijnen die we geven op onze laminaatvloeren. Veel kwaliteit verzekerd tegen een lage prijs.

 

Vergelijk laminaat op laminaatklasse
In de laminaatklassen worden verschillende factoren meegenomen in het beoordelen van de kwaliteit van het laminaat. Deze klassen zijn internationaal erkend, dus zijn een handige indicator om verschillende vloeren met elkaar te kunnen vergelijken. Zie ook onze pagina over gebruiksklassen.