Gebruiksklasse laminaat

Geplaatst in: Geen categorie | 0

Uitleg gebruiksklassen laminaat

Om duidelijk te maken waar laminaat gebruikt voor kan worden heeft het Europees Verbond van Laminaatproducenten (EPLF) een Euronorm ingesteld waarmee laminaatvloeren beoordeeld kunnen worden op de geschiktheid voor gebruik in bepaalde ruimten. Deze gebruiksklassen worden internationaal erkend, en worden bepaald door meerder factoren zoals:

  • Slijtwaarden (AC-waarden)
  • Indrukweerstand
  • Dikte-zwelling na 24 uur onder water gedompeld te zijn
  • Vlekbestendigheid
    Gebruiksklasse laminaat

De klassen W21 t/m W23 zijn geschikt voor gebruik thuis, en de klassen W31 t/m W33 voor gebruik in openbare ruimten. Hierbij zijn de klassen W31 en W23 qua kwaliteitseisen gelijk aan elkaar, dus alle laminaatvloeren die geschikt zijn voor klasse W31 zijn ook geschikt voor intensief gebruik thuis. Daarnaast bestaat er nog een klasse W34 voor gebruik in extreem intensief belopen ruimten, zoals op luchthavens, de looppaden van grote warenhuizen, etc.

Hieronder nog een overzicht van alle klassen ter verduidelijking van het verhaal dat hierboven staat beschreven.

laminaat klassen

Al het Saffier Laminaat valt in gebruiksklasse W31 of W32 en is dus projectgeschikt. Dit betekent ook dat onze vloeren uitermate geschikt zijn voor alle woonruimten in huis (met uitzondering van de vochtige ruimten zoals badkamer en toilet) en de vloer daar dus heel lang mee zal gaan. Zodoende kunnen de Saffier Laminaten gezien worden als een ‘sterke’ vloer. De Avenida collectie heeft gebruiksklasse W31 en is dus naast thuisgebruik ook geschikt voor gebruik in licht belopen commerciële ruimten zoals een boetiek, een kapsalon of een kantoor. De Estrada, Maxx, Plazo en Serenade zijn geschikt voor gemiddeld projectgebruik, dus in vrijwel alle winkels, bungalowparken, grote kantoren, etc.