Ondervloeren laminaat

Geplaatst in: Geen categorie | 0

De ervaring van een laminaatvloer wordt mede bepaald door het gebruik van een juiste ondervloer. Zo vereisen verschillende situaties ieder hun eigen ondervloer. In een ruimte zonder vloerverwarming wil je een hoge warmteweerstand van je vloerconstructie zodat zo min mogelijk warmte via de vloer weg vloeit, in geval van vloerverwarming wil je juist dat de vloerconstructie zoveel mogelijk warmte doorlaat. Op een verdiepingsvloer wil je een maximale isolatie van het contactgeluid, terwijl je in de woonkamer juist wil dat het loopgeluid in de ruimte zelf minimaal is. Uiteraard is er voor elk van deze situaties de juiste oplossing.

 

Combiflex ondervloer voor loopcomfort en isolatiecombiflex

In ruimten op de begaande grond zonder vloerverwarming is de Combiflex de ideale ondervloer. De hoge dichtheid van het kurkrubbergranulaat zorgt voor een vaste ondervloer die veel loopgeluid isoleert en garandeert daarnaast een stabiele basis voor de klikverbindingen. Daarnaast is het een goed isolerende ondervloer waardoor warmte in de ruimte blijft en de vloer comfortabel aanvoelt doordat geen kou uit de ondergrond bij het laminaat komt. De Combiflex is niet dampdicht, wat betekent dat er onder de Combiflex nog altijd een dampwerende folie gelegd moet worden om condensvorming onder het laminaat te voorkomen.

 

woodstepWoodstep voor loopcomfort

Woodstep is een goede oplossing voor als ondervloer. Deze ondervloer heeft een hoge isolatie van het loopgeluid. Daarnaast beschikt de Woodstep over een dampdichte laag, waardoor er geen extra folie meer nodig is. Wél moeten de naden afgeplakt worden met aluminium folie.

 

 

Parquetfelt 10dB ondervloerplaatparquetfelt 10db 

Wanneer loopcomfort gewenst is in combinatie met 10dB contactgeluidsisolatie zoals wettelijk voorgeschreven in bijvoorbeeld appartementen, dan is de Parquetfelt 10dB de ideale oplossing. Een hoge geluidsisolatie wordt gecombineerd met een stabiele vezelplaat. Houdt er wel rekening mee dat de plaat 9mm dik is, deze inbouwhoogte moet derhalve vooraf veilig gesteld worden. Daarnaast moet er altijd een dampwerende folie onder de Parquetfelt gebruikt worden om als vochtscherm te functioneren.

 

thermofoamThermo Foam op vloerkoeling of -verwarming
Wanneer er sprake is van een situatie waar de warmte maximaal doorgelaten moet worden, is de ThermoFoam de ideale ondervloer. Doordat het product geperforeerd is kan het de warmte (of koelte) meteen overdragen zonder te isoleren. Daarnaast zorgen de openingen in de ondervloer voor stilstaande lucht in de ondervloer, waardoor ook nog een hoge contactgeluidsisolatie wordt bereikt. Gebruik de ThermoFoam alleen in combinatie met een vochtwerende folie als dampscherm.