Sterk laminaat

Geplaatst in: Geen categorie | 0

Het woord ‘sterk’ in dezen een wat verwarrend begrip. Beter kan men kijken of het laminaat lang meegaat en om die vraag te beantwoorden is laminaat onderverdeeld in verschillende gebruiksklassen.

Al het Saffier laminaat valt in gebruiksklasse 31 of 32 en is dus projectgeschikt. Dit betekent natuurlijk ook dat het voor gebruik in huis uitermate geschikt is en de vloer daar dus heel lang mee zal gaan. Zodoende mag Saffier laminaat dus gezien mag worden als een ‘sterke’ vloer.

Wanneer je de woorden ‘sterk laminaat’ wat letterlijker neemt, dan kun je kijken naar de krachten die de klikverbinding van het laminaat kan doorstaan of in hoeverre een laminaatvloer als krasvast kan worden beschouwd.

Kern laminaat
Voor de beoordeling van laminaat op zijn sterkte is het kernmateriaal van groot belang. De dichtheid van het kernmateriaal zorgt voor de drukvastheid van het laminaat. Saffier werkt alleen met HDF (High Density Fibres)-platen, die hebben een hogere dichtheid dan MDF of spaanplaat en zijn daardoor extra drukbestendig. De HDF-drager die gebruikt wordt is geproduceerd volgens de strengste normen wat zwelling en uitzetting betreft en is dus ook nog zeer vochtbestendig.

Laminaat beoordelen?
Hoe sterk een laminaat is betekent dus letterlijk welke krachten het kan doorstaan, maar zegt niets over de werkelijke levensduur van een vloer in een bepaalde situatie. Zorg bij aanschaf van een laminaatvloer dus altijd dat de fabrikant duidelijke garantievoorwaarden heeft en deze open communiceert en vergelijk laminaat aan de hand van gebruiksklasse, toplaag, klikverbinding en het kernmateriaal.